Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ο Μύθος της Αμάλθειας

Ο ευρηματικός συνθέτης Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος διηγείται, μέσα από τις μελωδίες του, το «Μύθο της Αμάλθειας».Ο συνθέτης Σωτήριος Νικόλας Κάσσος και το σύνολο Ιέραξ, παρουσιάζουν μουσική και αφήγηση για τον μύθο της Αμάλθειας κατά Ευρυγώνιο Θετταλό. Τα τραγούδια ερμηνεύει η υψίφωνος Εβίτα Χιώτη.

Η υπόθεση

Ο Μύθος της Αμάλθειας είναι μια συμβολική εξιστόρηση των δυνάμεων που μας κυβερνούν. Ο Έρως, το Χάος και ο Χρόνος…
 
Οι ήρωες μέσα από τους οποίους υφαίνεται το δράμα της δημιουργίας και της καταστροφής…

Πρωταγωνίστρια, η Αμάλθεια, ένα πλάσμα που ανήκει σε κάποιο άλλο σύμπαν.

Ο ήρωάς μας πρέπει να υποστεί μια κατάρα, αυτή της αιώνιας ζωής. Όμως, θα βιώσει το γήρας της Αμάλθειας, ως ποινή της ύβρεως για την απελευθέρωση της τελευταίας από τα δεσμά της. Με την Αμάλθεια θα είναι ερωτευμένος αιωνίως. Η ισορροπία, όμως, δεν θα έρθει ποτέ…

Μια παράσταση που μοιάζει με τα βιβλία μυθολογίας που διαβάζαμε μικροί αλλά και με αρχαία τραγωδία.

Αυτή την εμπνευσμένη ιστορία, λοιπόν, με τον έντονο συμβολισμό «ντύνει» μελωδικά ο συνθέτης. Ο ίδιος σημειώνει: «Η μουσική αντικατοπτρίζει προσωπικές στιγμές των ηρώων. Οι στίχοι πηγάζουν από τις σκέψεις, από τους εσωτερικούς διαλόγους και τα πάθη των πρωταγωνιστών. Ο συμβολισμός του κειμένου διατηρείται στις μελωδίες, οι οποίες θα μπορούσαν από μόνες τους να ανήκουν σε γρηγοριανό ύμνο, με την ενορχήστρωση ωστόσο να ακολουθεί σύγχρονο ύφος».


Σύνολο Ιέραξ:

Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη
Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
Τσέλο: Στέφανος Α. Γιαννόπουλος

Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά
GiocondArt cafe Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άνω Ιλίσσια
Για κρατήσεις στο 2155014291
Συνδυάζοντας εύστοχα τους ρυθμούς του χθες και του σήμερα, ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος παρουσιάζει το «Μύθο της Αμάλθειας», μια ιστορία με έντονο συμβολισμό και πινελιές ρομαντισμού.
Συμμετέχουν: (πιάνο) Σοφία Ροσμαράκη, (βιολί) Ίωνας Κουρμπανάς, (τσέλο) Στέφανος Α. Γιαννόπουλος, (σύνθεση, αφήγηση) Σωτήρης Νικόλας Κάσσος, (ερμηνεία) Εβίτα Χιώτ.
Ώρα: 20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου